Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Plokkfiskur

0.0
Plokkfiskur

Potřebné ingredience

1 větší cibule, pořádná lžíce másla, 1 smetana (šlehačka), cca 400 g tresky, 2 velké brambory, strouhaný sýr, rybí koření, bílý pepř, sůl.

Postup přípravy

Brambory na malé kostičky si uvaříme (pozor,neměly by být příliš měkke). Tresku dáme vařit do mírně osolené vody (má to tu výhodu, že když se rozhodnu k obědu pro rybu, vytáhnu z mrazáku a šoupnu ji rovnou do vody vařit). Rybě, pokud je rozmražená, stačí jí cca 7-10minut, pokud je zmražená, o 3-5 minut déle....
Cibuli nakrájím na tenké půlměsíčky a dám na máslo osmahnout do sklovata. Zaliju smetanou (cca 250-350ml) a nechám provařit. Po pár minutách začne smetana houstnout. Mezitím už scezenou rybu vidličkou rozmačkám na drobno a přidám do smetany a rovnou tam soupnu i brambory. Přidám rybí koření a bílý pepř a pokud je třeba, i sůl....pokud je směs nepříliš hustá, můžete zahustit trochou instantní jíšky....Celou hmotu premístím do zapékací misky, posypu sýrem a šoupnu do trouby na cca 200°C/15min a pak to přepnu na gril na cca 2-3 min, ať to chytne zlatou barvu. Nejlepší je k tomu opečený toustový chleba, potřený máslem a výborně se k tomu hodí vařená či dušená baby karotka....Dobrou chuť!

Autor: Reny2

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie